7 leuke cadeautips in coronatijden - maar ook voor daarna
Tips

7 hartverwarmende cadeautips tijdens corona – maar ook voor daarna

7 geschenken die een hart onder de riem steken tijdens de Covid-19-pandemie, voor elk budget. Maar waar je ook daarna nog veel plezier aan kan beleven. Maak je cadeaus zelf of bestel ze online en laat ze leveren bij de bestemmeling. Zo kan je Kerstmis, Valentijn of een verjaardag in lockdown opfleuren.

1. Warmte (letterlijk en figuurlijk)

Een muts, sjaal of handschoenen met een warme boodschap: ik wil met jou afspreken op een veilige manier. Samen buiten een wandeling maken en bijpraten. Met warme accessoires ben je goed uitgerust om samen op stap te gaan. Zet zeker een muts op, want de meeste warmte ontsnapt via je hoofd. Ook via je voorhoofd, dus trek je muts tot aan je wenkbrauwen! Een sjaal die je gemakkelijk over je neus kan trekken zodra je een mondmaskerzone binnen fietst of wandelt, is ook erg handig. Bijvoorbeeld een kokervormige Buff. Handige Henriettes kunnen die ook zelf naaien met deze tutorial. Voor schoolgaande jongeren die in een koude klas met open ramen zitten, kan je zelfs thermisch ondergoed met een toffe print overwegen. Er is een leuk aanbod van Reima Taival. De koude proberen verbijten is trouwens geen goed idee. Want de koude komt je lichaam binnen, koelt je organen af en maakt je vatbaarder voor ziekte. Meer tips om de kou te trotseren vind je in dit artikel.

2. Ringhanger

Een ring rond je vinger dragen, is geen goed idee tijdens de Covid-19-pandemie. Het virus kan verschillende dagen overleven op metalen oppervlakken. Bovendien kan je je handen niet goed schoonmaken als je je ring aanhoudt. De plek waar je ring zit, vormt een broeihaard van bacteriën en virussen. Wanneer je je ring uitdoet om je handen te wassen, moet je je ring ook desinfecteren. Maar sommige metalen en natuurlijke edelstenen kunnen beschadigd worden door handgel of antibacteriële zeep. Daarom draag je je ring beter aan een hanger rond je nek. Zo blijft hij schoon en dicht bij jou. Er zijn hangers waar je je ring in 1 beweging aan kan vastmaken, zonder de ketting los te maken. Die gebruik je ongetwijfeld ook na de coronapandemie: wanneer je je handen wast, gaat sporten of gaat dansen. Of wanneer je vingers gezwollen zijn. Neem een kijkje op Liu Kachi Design.

3. Feelgood-boeken

Lange winteravonden zijn fijner in het gezelschap van een goed boek. Schenk een boek waarvan je een blij van wordt. Of dat je doet stilstaan bij je leven. Hieronder vind je 7 boekentips van boekenwurm en mindful blogster Evelien. Recensies en meer leestips vind je op haar blog ‘Verstil’.

4. Yoga-accessoires

Yoga is een uitstekend middel om je fysiek en mentaal op te peppen. Nu we zo veel thuis zitten en onergonomisch aan de keukentafel werken, is het erg belangrijk om te blijven bewegen. En om je hoofd leeg te maken. Ik vind de YouTube-video’s van Yoga with Adriene fantastisch. Je kan kiezen uit korte of langere work-outs van zo’n 12 tot 30 minuten. Adriene is altijd vrolijk, zorgzaam en legt de oefeningen goed uit. Nodig je vriend of vriendin uit om (vaker) yoga te doen met een yoga-accessoire. Een yogamat, yogablok, yogabolster, een Thera-band, meditatiekussen, … Heeft hij of zij alle materiaal al, dan doe je hem of haar zeker een plezier met de Happinez-agenda, Yogi-thee of affirmatiekaarten. Er bestaan kant-en-klare sets met affirmatiekaarten, maar je kan ze ook zelf maken. Kies de spreuken zelf en print of schrijf ze op kleurrijke kaarten. Positieve affirmaties in het Nederlands vind je op deze blog.

5. Gezelschapsspelletjes

Quality time met je gezin, dat betekent gezelschapsspelletjes spelen. Heb je jonge kinderen? Dan hoef je niet per se kinderspelletjes te kopen die maar een paar jaar leuk zijn. Veel spelletjes voor volwassenen kan je op kinderniveau spelen door een deel van de spelregels te laten vallen. Ik hou van 999 Games en speel Carcassonne als puzzelspel met mijn vierjarige zoon. Zonder ventjes of punten, gewoon om de beurt een kaartje trekken en volgens de regels neerleggen. Het kaartspel Camel Up lukt ook goed. Je kan het parcours inkorten als je wil. Je gebruikt enkel de kaarten die de kamelen verder laten gaan. Tijdens het spel probeer je te raden wie er zal winnen, zonder te gokken en zonder punten. De favoriete spelletjes bij ons thuis:

6. Mandje met bio-snacks, TCM-approved

Sugar cravings kunnen eindeloos blijven duren tijdens donkere coronamaanden. Maar je kan niet eindeloos chips en chocolade blijven eten. Ga dus eens naar een biowinkel en zoek leuke alternatieve snacks. In mijn artikel Sugar craving? Je lichaam heeft nood aan iets zoets maar geen suiker leg ik uit waar een sugar craving volgens de Traditionele Chinese geneeskunde (TCM) vandaan komt en wat je dan het best eet. Het komt erop neer dat voeding nodig hebt die van nature zoet is, zonder geraffineerde suiker. Bijvoorbeeld noten, zaden, kaneel, zoethout of honing. Verwarmende thee (gember, kaneel, Chinese rode dadels, venkel) is ook erg goed. Als je ‘moet’ kiezen tussen suiker en chocolade, is het volgens TCM beter om voor suiker te kiezen. En dan bij voorkeur ‘rock sugar’, rietsuiker of kandijsuiker. Chocolade schrappen is echter moeilijk. Ik kan het ook niet. Probeer eens RAW chocolade, die is op lagere temperaturen gebrand en daardoor minder belastend voor de milt. Suggesties voor in het mandje:

 • RAW chocolade
 • (Gevulde) speculaas
 • Honing
 • Gojibessen, Chinese rode dadels, chiazaad
 • Granola of graanrepen
 • Noten: amandelen, pistaches, walnoten
 • Thee: gemberthee, venkelthee, kaneelthee, appel-kaneelthee
 • Appelsap en kaneel (om op te warmen)
 • Rijst voor voor rijstpap, met kandijcassonnade
 • Mix om pannenkoeken te bakken, met kandijcassonnade
 • Pofmaïs

7. Zelfgemaakt lekkers

“Met liefde gemaakt, dat smaakt.” Klopt helemaal. Zelfgemaakte cadeautjes doen het altijd goed. Zeker als ze lekker en leuk verpakt zijn. Op de blog Knoeien met Inge vind je 55 eetbare cadeaus verzameld. Let op! Koken voor elkaar is niet helemaal coronaproof. Zorg er dus voor dat je handen perfect schoon zijn en proef enkel met een schone lepel. Als je iets kiest dat eerst nog twee weken onder de kerstboom kan staan, dan zit je redelijk safe. Want dan is de incubatietijd voorbij. Deze recepten lijken mij alvast heerlijk:

Pompoenchutney met appelazijn - Antiviraal en suikervrij - Superpandafood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s