Luchtig glutenvrij en lactosevrij bruin brood met Schär Mix It Dunkel
ontbijt

Glutenvrij bruin brood met Schär Mix It Dunkel, maïsmeel en rijstmeel

Glutenvrij en lactosevrij bruin brood bak ik in de broodmachine met Schär Mix It Dunkel. Daar voeg ik nog andere meelsoorten aan toe. Dat kan helpen om het iets luchtiger te maken. Goedkoper wordt het ook, als je het andere meel goedkoper kan aankopen. Ik doe er ook wat vers citroensap bij. Dat is rijk aan vitamine C, een natuurlijke broodverbeteraar. Ik bak altijd een brood met 300 g meel, dat is voldoende voor mij alleen. Daarvan gebruik ik 180 tot 200 g broodmix van Schär. Je kan meer Schär gebruiken, maar niet minder. Ik vul aan tot 300 g met 2 soorten ‘puur’ glutenvrij meel. Meestal gebruik ik maïsmeel en volkoren rijstmeel, maar andere meelsoorten zoals kikkererwtenmeel of boekweitmeel zijn ook prima. Ik bak mijn brood in de broodmachine (Panasonic SD-2500) op de glutenvrije stand.

Luchtig glutenvrij brood met Schär Mix It Dunkel, maïsmeel en rijstmeel

 • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
 • Afdrukken

Ingrediënten

 • 200 g Schär Mix It Dunkel
 • 50 g maïsmeel
 • 50 g rijstmeel
 • 335 ml water op kamertemperatuur
 • 1,5 tl gedroogde gist
 • 1 el suiker
 • 1 el plantaardige olie
 • 1 el vers citroensap
 • 1,5 tl zout

Bereiding

 1. Doe de gist in het bakblik. Voeg 85 ml water (op kamertemperatuur) toe.
 2. Voeg Schär Mix It Dunkel, maïsmeel en rijstmeel toe.
 3. Giet de suiker, de olie en het citroensap elk in een andere hoek.
 4. Maak een kuiltje in het midden, doe daar het zout in.
 5. Voeg 250 ml water toe (op kamertemperatuur).
 6. Start het glutenvrije programma.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s