Blondies met adukibonen en haver | Glutenvrij en lactosevrij
adukibonen, cake, dessert, vegetarisch

Glutenvrije en lactosevrije blondies met adukibonen en haver

Glutenvrije en lactosevrije “blondies” (geen brownies) met supergezonde adukibonen, haver en pure chocolade, geïnspireerd op het recept voor blondies van Nigella Lawson. Blondies zijn eigenlijk brownies met witte chocolade. Maar lactosevrije witte chocolade is moeilijk te vinden. En Nigella gebruikt ook pure chocolade in haar geweldige recept. Deze blondies bevatten minder chocolade en suiker dan mijn glutenvrije en lactosevrije brownies met adukibonen, dus je zou bijna kunnen stellen dat ze een gezond tussendoortje zijn 😉 In feite houden ze het midden tussen haverkoekjes, chocolate chip cookies en brownies.

Adukibonen (ook wel azukibonen genoemd) zijn zoete rode bonen die in Azië een populair ingrediënt zijn in desserts. Hoe je ze precies moet klaarmaken, waarom ze goed zijn voor je gezondheid en waar je ze kan kopen, lees je hier.

Ingrediënten
150 ml amandelmelk
130 g havervlokken (glutenvrije)
100 g lactosevrije chocoladedruppels (bv. “Callets” van Jacques)
50 g droge adukibonen of 100 g reeds gekookte adukibonen (zelf gekookt of uit blik)
75 ml zonnebloemolie
75 g rietsuiker
3 eieren
1/2 tl natriumbicarbonaat
snuifje zout

Voorbereiding
Als je droge adukibonen gebruikt, laat ze dan een nachtje weken en kook ze vervolgens gedurende 45 à 60 minuten. Door ze te weken en te koken verdubbelen ze in gewicht.

Bereiding
Voeg de amandelmelk toe aan de adukibonen en pureer. Roer er de eieren, suiker, olie en havervlokken door. Voeg het natriumbicarbonaat en een snuifje zout toe. Meng goed. Roer er de chocoladedruppels door. Bak 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Smakelijk!

Pin dit recept op Pinterest:

Blondies met adukibonen - glutenvrij en lactosevrij recept - Superpandafood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s