Shiitake, asperges, paarse zoete aardappel en biefstuk met lactosevrije roomsaus
hoofdgerecht, paarse zoete aardappel, shiitake

Witte asperges met shiitake, paarse zoete aardappel, steak en lactosevrije roomsaus

Heerlijk recept met witte asperges, shiitake, paarse zoete aardappel en biefstuk in koemelkvrije speltroomsaus. Een heerlijke streekgroente smaakvol gecombineerd met twee Aziatische superfoods. Shiitake’s hebben een antivirale werking en verbeteren de weerstand. Paarse zoete aardappelen zitten barstensvol antioxidanten, vitaminen en mineralen. Voor een glutenvrije variant vervang je de speltroom door sojaroom.

Ingrediënten (2 personen)
400 g asperges
250 g paarse zoete aardappel
30 g gedroogde shiitake’s (of 150 g verse)
150 ml speltroom (Lima Spelt Cuisine)
240 g biefstuk
1 el citroensap
1 tl maïzena
nootmuskaat

Voorbereiding
Als je met droge shiitake’s werkt, moet je ze eerst rehydrateren. Week ze een halfuur in heet water. Maak ze nog even schoon, knijp het water eruit en snij de steeltjes eraf. Bij verse shiitake’s hoef je enkel het uiteinde van de steeltjes te verwijderen.

Bereiding
Schil de asperges, doe ze in een kookpot met koud water en breng aan de kook. Laat even pruttelen en haal de pot van het vuur. Laat de asperges 5 à 10 minuten staan tot ze naar de bodem zakken. Dan zijn ze gaar. Schil de paarse zoete aardappelen en kook ze. Bak de biefstuk. Stoof de shiitake’s in een beetje olie en water. Kruid met zout en zwarte peper. Wanneer ze gaar zijn, voeg je de speltroom toe. Breng aan de kook en breng op smaak met citroensap en nootmuskaat. Dik de saus in met maïzena. Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s