Chinese kool, shiitake, quornblokjes en oestersaus - Recept - Superpandafood
hoofdgerecht, Recepten, shiitake

Chinese kool met shiitake, quorn en oestersaus – glutenvrij en lactosevrij recept

Dit eenvoudige recept combineert Chinese kool met shiitake, quornblokjes en oestersaus. Net niet vegetarisch dus. Voor een vegetarische variant kan je de oestersaus vervangen door sojasaus, maar voor mij hoort bij Chinese kool oestersaus. Echt een superlekkere combinatie! Als je glutenvrij eet, gebruik je de glutenvrije Panda oestersaus van Lee Kum Kee. Deze saus is ook lactosevrij en koemelkvrij. Wist je trouwens dat shiitake’s erg gezond zijn? Hier lees je er alles over.

Ingrediënten (2 personen)
1/2 Chinese kool
150 g verse shiitake’s (of 30 g gedroogde shiitake’s)
100 g quorn
2 el oestersaus
1 kopje rijst

Voorbereiding
Verse shiitake’s spoel je schoon en je verwijdert het uiteinde van de steeltjes. Gedroogde shiitake’s week je 30 minuten in heet water, afgedekt met een deksel. Dan maak je ze nog even schoon en snij je de steeltjes er volledig af, want die zijn hard en houterig.

Bereiding
Kook de rijst in 2 kopjes water. Stoof de shiitake’s samen met de quornblokjes in wat water en olie. Kruid met zwarte peper. Kook de Chinese kool. Voeg de kool bij de shiitake’s en de quorn, breng op smaak met oestersaus. Smakelijk!

Pin mij op Pinterest:

Chinese kool, shiitake en quornblokjes met oestersaus - Recept - Superpandafood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s