Kokospudding met frambozen en chiazaad - recept
chiazaad, dessert, pudding, Recepten

Kokospudding met frambozen en chiazaad

Deze kokospudding met frambozen en chiazaad is een heerlijk glutenvrij en lactosevrij dessert met gezonde ingrediënten, zonder geraffineerde suiker. Frambozen zitten boordevol vitamine C, mineralen en antioxidanten. Chiazaad is rijk aan omega 3-vetzuren, calcium, proteïnen en vezels. Dadels bevatten een flinke dosis kalium, dat de bloeddruk reguleert. Ze zijn erg zoet en worden daarom vaak gebruikt als natuurlijke suikervervanger. Hou je van kokospudding, probeer dan ook mijn kokospudding met blauwe bessen en chiazaad en mijn kokospudding met adukibonen.

Ingrediënten (6 porties)
400 ml kokosmelk
250 ml ongezoete amandelmelk
150 g frambozen
90 g dadels
2 el citroensap
10 blaadjes gelatine (of 5 g agar-agar)
1 el chiazaad

Bereiding
Laat het chiazaad weken in 50 ml amandelmelk. Warm de resterende 200 ml melk op. Voeg de frambozen, de dadels en het citroensap toe. Wanneer de vruchten beginnen op te lossen, haal je de pot van het vuur en laat je hem een beetje afkoelen zodat je kan pureren en zeven. Gebruik je agar-agar, volg dan de instructies op het pakje. Gebruik je gelatine, laat die dan weken in koud water. Warm de pot met het gezeefde mengsel opnieuw op, maar laat niet koken. Voeg er de gelatineblaadjes één na één aan toe. Roer met de klopper. Voeg de kokosmelk toe en meng goed. Doe het in amandelmelk geweekte chiazaad erbij. Giet in glaasjes of schaaltjes. Zet de pudding onmiddellijk in de koelkast. Het is zeer belangrijk dat de hij snel afkoelt, anders zakt de gelatine naar beneden. Smakelijk!

PS: Omdat chiazaad veel vezels bevat, laat je dit beter weg als je dit dessert maakt voor personen met gevoelige darmen, zoals peuters met koemelkallergie .

PPS: De hanger is een prachtig valentijnscadeau van Liu Kachi Design.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s