kokospudding met blauwe bessen en chiazaad - recept
chiazaad, dessert, pudding

Kokospudding met blauwe bessen en chiazaad

Door blauwe bessen en chiazaad te gebruiken in kokospudding, combineer je twee superfoods in één heerlijk lactosevrij en glutenvrij dessert.
Blauwe bessen zitten boordevol antioxidanten, vitamine C, vitamine K en magnesium. Chiazaad is dan weer rijk aan omega 3-vetzuren, calcium, proteïnen en vezels. Als je van kokospudding houdt, probeer dan zeker ook mijn kokospudding met adukibonen of mijn kokospudding met frambozen en chiazaad.

Ingrediënten (6 porties)
400 ml kokosmelk
250 ml amandelmelk
150 g blauwe bessen
90 g rietsuiker
2 el citroensap
9 blaadjes gelatine (of 4 g agar-agar)
1 el chiazaad
1 el kokosschilfers

Bereiding
Week het chiazaad in 50 ml amandelmelk. Warm de overige 200 ml amandelmelk op en los de suiker erin op. Voeg de blauwe bessen en het citroensap toe. Wanneer blauwe bessen beginnen op te lossen, haal je de pot van het vuur en laat je deze wat afkoelen. Pureer en zeef.  Als je agar-agar gebruikt, volg dan de instructies op de verpakking. Als je gelatine gebruikt, week hem dan in koud water. Warm de pot met het gezeefde mengsel opnieuw op, maar laat niet koken. Los de gelatineblaadjes één voor één op in het warme gepureerde mengsel. Roer goed met de garde. Voeg de kokosmelk toe en roer goed. Verdeel over 6 glazen. Voeg het chiazaad met amandelmelk toe. Decoreer met kokosschilfers en niet-geweekt chiazaad. Plaats onmiddellijk in de koelkast. Het is belangrijk dat de kokospudding snel afkoelt, anders zakt de gelatine naar de bodem en krijg je een kleverig laagje onderaan. Smakelijk!

PS: Door het hoge vezelgehalte laat je het chiazaad beter weg als je dit dessert maakt voor peuters met gevoelige darmen door koemelkallergie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s