Koemelkvrije kokospudding met adukibonen - recept
adukibonen, dessert, pudding

Kokospudding met adukibonen

Recept voor lactosevrije kokospudding met adukibonen, een dessert dat even lekker is als roomijs, maar veel gezonder! Deze kokospudding is ook een heerlijk toetje voor kinderen met koemelkallergie (vanaf 1 jaar). Chinese zoete rode bonen (azuki of aduki) worden vaak gebruikt in Aziatische desserts. Ze zijn lekker en supergezond. Ze zitten barstensvol proteïnen, vezels en antioxidanten. Daarnaast bevatten ze ook zink, ijzer, kalium, magnesium en vitamine A, B, C en E. Ze zijn caloriearm, helpen om de bloedsuiker te stabiliseren en geven snel een verzadigd gevoel. Je vindt ze in de biowinkel of in de Chinese supermarkt. Gebruik je liever fruit? Probeer dan mijn kokospudding met blauwe bessen en chiazaad of kokospudding met frambozen en chiazaad.

Ingrediënten (6 porties)
400 ml kokosmelk
250 ml havermelk
1 blik gezoete adukibonen (210 g) of 210 g zelfgemaakte rode-bonenpasta
9 blaadjes gelatine (of 12 gram gelatinepoeder of 4 g agar-agar)
kokosschilfers

Bereiding
Als je agar-agar gebruikt, volg je de instructies op het pakje. Als je gelatine gebruikt, week je de blaadjes in koud water. Verwarm de havermelk. Los de gelatineblaadjes er één voor één in op. Roer met de garde. Voeg de gezoete adukibonen en de kokosmelk toe. Verdeel over 6 glaasjes. Strooi er wat kokosschilfers over. Plaats meteen in de koelkast om op te stijven. De kokospudding moet zo snel mogelijk afkoelen, want anders zakt de gelatine naar de bodem. Smakelijk!

Een gedachte over “Kokospudding met adukibonen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s