Noedels met spinazie en shiitake - vegetarisch recept
gember, hoofdgerecht, Recepten, shiitake, vegetarisch, voeding voor gezonde longen, wolkenoor

Noedels met spinazie en shiitake – Vegetarisch recept

Vegetarisch recept met spinazie, shiitake’s, wolkenoortjes, wortel en gember met noedels. Eenvoudig te bereiden in een diepe pan met deksel. Hier lees je alles over de bijzondere geneeskracht van shiitake’s.

Ingrediënten (2 personen)
200 g verse spinazie
3 wortels
1 paprika
25 g gedroogde shiitake (of 125 g verse)
5 g gedroogde wolkenoortjes (of 25 g verse)
1 ui
noedels
2 cm gember
3 el sojasaus
1/2 tl sesamolie

Voorbereiding
Als je verse shiitake’s gebruikt, hoef je ze enkel af te spoelen en de onderkant van de steeltjes te verwijderen. De gedroogde variant laat je eerst ca. een halfuur weken in heet water, onder een deksel. Dan spoel je ze af en snij je de volledige steeltjes eraf, want bij gedroogde shiitake’s zijn die hard.

Bereiding
Verhit wat olie in de pan. Stoof de ui en de wortelen. Voeg achtereenvolgens de spinazie, shiitake’s, wolkenoortjes en de paprika toe. Laat telkens even stoven onder een gesloten deksel. Breng op smaak met sesamolie, sojasaus, zwarte peper en geraspte, ongeschilde gember. Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking. Smakelijk!

PS: voor een sojavrije, niet-vegetarische variant kan je de sojasaus vervangen door oestersaus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s