Spelt-bananenpannenkoeken - Veganistisch recept
dessert, pannenkoeken, Superfoods, vegetarisch

Spelt-bananenpannenkoeken zonder ei – Veganistisch

Deze speltpannenkoeken met banaan bevatten geen eieren. In elk recept voor pannenkoeken kan je 1 ei vervangen door 1 banaan. Als de bananen goed rijp zijn, kan je zelfs alle eieren vervangen door bananen. Dat is wat ik hier heb gedaan. Dit recept is ideaal om overrijpe bananen te verwerken. Gebruik geen bananen die nog wat groen zijn, want daarmee zal het niet lukken. Dan kleeft het beslag niet genoeg.

Let op: dit recept bevat gluten! Speltmeel bevat gluten, maar wordt vaak beter verdragen door personen die glutensensitief zijn. Daarom geef ik dit alternatief mee. Als je geen last hebt van gluten, kan je het speltmeel vervangen door dezelfde hoeveelheid witte of halfvolkoren tarwebloem. Met dit recept maak je ongeveer 10 bananenpannenkoeken.

Spelt-bananenpannenkoeken zonder ei

 • Opdieningen: 3
 • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
 • Afdrukken

Ingrediënten

 • 4 goed rijpe bananen
 • 250 g halfvolkoren speltmeel
 • 500 ml amandelmelk
 • 1 zakje vanillesuiker
 • snuif zout

Bereiding

 1. Mix de ingrediënten in de blender of gebruik de staafmixer.
 2. Doe wat olie in een pan … en bakken maar!

2 gedachten over “Spelt-bananenpannenkoeken zonder ei – Veganistisch”

 1. Hallo,

  Je schrijft: “Ik heb halfvolkoren speltbloem gebruikt, maar als je niet gevoelig bent voor tarwegluten kan je ook witte of halfvolkoren tarwebloem gebruiken.” Zo lijkt het alsof spelt (een tarwesoort) glutenvrij is, maar dat is absoluut niet zo. Misschien verstandig om dit aan te passen?

  Mvg, Daphne

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s