Lactosevrije broodpudding met gojibessen - recept
cake, dessert, gojibessen, kaneel, vegetarisch

Lactosevrije broodpudding met gojibessen

Recept voor lactosevrije broodpudding met gojibessen. Broodpudding, of “bodding” zoals wij bij ons thuis zeggen, is een fantastische oplossing om restjes brood weg te werken. Ik heb altijd een zakje in de diepvries waar ik broodkorsten in verzamel. Mijn broodpudding is gebaseerd op het oude recept van de boerinnenbond, maar ik ben zo vrij geweest om het een beetje aan te passen aan de 21e eeuw. Met minder suiker, minder eieren en meer melk. Ik heb voor amandelmelk gekozen aangezien mijn zoontje koemelkallergie heeft. Mijn restjes brood zijn dus ook lactose- en koemelkvrij. Naast rozijnen heb ik ook gojibessen toegevoegd. Gojibessen zijn rijk aan vitamine C en bevatten een flinke dosis ijzer en bètacaroteen. Ze zitten boordevol antioxidanten en hebben een ontstekingswerende en immuunsysteemondersteunende werking. Voeg daarbij nog kaneel, dat verwarmend en antibacterieel is, en je hebt het ideale dessert voor de komende wintermaanden.

Ingrediënten
300 g oud brood (wit of bruin maakt niet uit, maar liefst zonder zaadjes)
70 g lactosevrije speculaas
700 ml amandelmelk
100 g suiker
3 eieren
3 el rozijnen
3 el gojibessen
1 tl kaneel

Bereiding
Breek het brood en de speculaas in stukjes. Doe ze in een kookpot en giet er de melk over. Warm lichtjes op. Plet met een vork tot je een dikke brij krijgt. Voeg de suiker, rozijnen, gojibessen en kaneel toe. Laat wat afkoelen voordat je de eieren eraan toevoegt. Bak 50 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s