Heerlijk verfrissend recept voor groene ijsthee met passievrucht, limoen en citroen. Ben je net als ik fan van Ice Tea Green en zoek je een recept om zelf een nog lekkerdere én gezondere groene ijsthee te maken? Probeer dan deze versie met kukicha en passievrucht. Ik ben dol op kukicha, een Japanse groene thee van takjes en twijgjes die zijn rijke aroma gemakkelijk afgeeft en rijk is aan antioxidanten, vitamine C en calcium. Je kan ook gewone zakjes groene thee gebruiken, maar dan moet je 3 zakjes gebruiken en de thee de hele nacht laten trekken. Anders is het resultaat flets. Passievruchten zijn rijk aan vitaminen, mineralen, fytonutriënten en aminozuren. De pulp geef zijn smaak goed af aan de thee. Maar je verwijdert de pulp best na het trekken, want hij wordt week en smakeloos. Wanneer je de ijsthee serveert, kan je elk glas decoreren met de verse pulp van een halve passievrucht. Probeer ook mijn groene ijsthee met gojibessen en
citrusvruchten
.

Ingrediënten
1,5 l water
80 g rietsuiker
2 passievruchten
1,5 tl kukicha
2 limoenen
1 citroen

Bereiding
Kook het water. Voeg er de groene thee, de suiker, het sap van de limoenen en de citroen en de pulp van de passievruchten aan toe. Laat 1 uur trekken. Zeef de thee en bewaar hem in de koelkast. Smakelijk!

Pin mij:

Groene ijsthee met passievrucht en limoen - Mocktail - Superpandafood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s