Vis met shiitake en pastinaak - recept
hoofdgerecht, Recepten, shiitake

Vis met shiitake en pastinaak

In dit recept combineer ik shiitake’s met pastinaak en vis. De smaak van shiitake past immers heel goed bij vergeten groenten zoals pastinaak, rode biet en knolselder. Bovendien is zowel pastinaak als shiitake heel lekker met flink wat zwarte peper. Shiitake’s zitten barstensvol proteïnen en boosten je immuunsysteem. Meer info vind je hier.

Ingrediënten (2 personen)
200 g vis
500 g pastinaak
30 g gedroogde shiitake’s (of 150 g verse)
3 lente-uitjes

Voorbereiding
Bij verse shiitake’s moet je alleen maar even spoelen en de onderkant van de steeltjes verwijderen. Bij gedroogde shiitake’s heb je wat meer tijd nodig. Laat ze 30 minuten weken in heet water, om ze vervolgens schoon te spoelen en de steeltjes volledig te verwijderen. Snij ze tot slot in reepjes.

Bereiding
Stoof de pastinaak en de lente-ui in een beetje olie met water. Wanneer hij half gaar is, voeg je de shiitake’s toe. Kruid met zwarte peper en zout. Bak de vis, kruid met zout, witte peper en koriander. Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s