Vegetarische wok met tofu, peultjes, shiitake en wolkenoortjes - recept
hoofdgerecht, Recepten, shiitake, vegetarisch, wolkenoor

Vegetarische wok met tofoe, peultjes, shiitake en wolkenoor

Recept voor een heerlijk vegetarisch wokgerecht met tofoe, peultjes, shiitake en wolkenoortjes (“judasoor”). Wolkenoren zijn een uitstekende bron van ijzer (100 g bevat 45 % van de ADH). Shiitake’s ondersteunen je immuunsysteem en geven veel energie. Ze zijn rijk aan proteïnen (13 g per 100 g) en een prima brainfood. Klik hier voor meer informatie.

Ingrediënten (2 personen)
200 g peultjes
3 wortelen
1 paprika
25 g gedroogde shiitake (of 125 g verse)
5 g gedroogde wolkenoortjes (of 25 g verse)
100 g tofoe
1 ui
1 kopje volle rijst
3 el sojasaus
1/2 tl sesamolie

Voorbereiding
Gebruik je gedroogde shiitake’s, dan week je ze eerst ongeveer 30 min. in heet water. Vervolgens maak je ze schoon en verwijder je de steeltjes. Heb je verse shiitake’s gevonden, dan hoef je ze enkel schoon te maken en de onderkant van de steeltjes af te snijden. Snij de tofoe in blokjes en marineer gedurende 15 min. in de sojasaus.

Bereiding
Kook de volle rijst volgens de instructies op de verpakking. Verhit wat olie in de wok. Voeg achtereenvolgens de ui, wortel, peultjes, de tofoe met de sojasaus, shiitake’s, wolkenoortjes en de paprika toe. Breng op smaak met sesamolie. Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s