Huismiddeltje voor verkoudheid - Warme zoete peer - TCM
antivirale voeding, dessert, Tips, Voeding bij verkoudheid, voeding voor gezonde longen

Huismiddeltje voor verkouden kinderen: warme zoete peer | TCM

Als je kleuter moet hoesten en snotteren, kan voeding een goede remedie zijn. Warme zoete peer is een Chinees huismiddeltje voor verkouden kinderen. Het is zoet en fruitig, elk kind is er dol op. Het is ook een goed recept om de longen te versterken. Daarom eten ook veel volwassen Chinezen dit regelmatig in het najaar. Ze doen er vaak nog wat goji-bessen, Chinese rode dadels en zilveroortjes bij.

Peren zijn heilzaam voor de longen. Bovendien bestrijden ze keelpijn, hoest en slijmen volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde. Ze zijn ook rijk aan vitamine C en vezels. Omdat peren verkoelend zijn, is het belangrijk om ze warm te eten als je verkouden bent. Ik gebruik de Aziatische nashipeer, zoals in het traditionele recept. Ze wordt ook wel appelpeer genoemd, omdat ze de vorm van een appel heeft (in het midden op de foto). Nashipeer kan je enkel kopen in de Chinese supermarkt. Maar je kan ook gewone peren gebruiken, dat geeft hetzelfde effect.

Rock sugar is een typisch Aziatisch ingrediënt. Het is iets tussen kandijsuiker en rietsuiker. Je koopt het in klonters of in repen. Volgens de Chinese geneeskunde bevochtigt deze suiker de longen, waardoor je minder gaat hoesten. Je kan hem vervangen door rietsuiker of blokjes kandijsuiker. Gebruik je liever geen suiker, dan kan je die ook weglaten.

Het zoete soepje waarin de peer gekookt wordt, mag je zeker opdrinken. Het verzacht keelpijn en hoest.

Warme zoete peer als remedie tegen verkoudheid

  • Opdieningen: 1
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Waardering: ★★★★
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 1 nashipeer of 2 gewone peren
  • 10 g rock sugar, kandijsuiker of rietsuiker
  • water

Bereiding

  1. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snij ze in stukjes.
  2. Overgiet ze met water en voeg de suiker toe.
  3. Laat koken tot de peer zacht en de suiker opgelost is.

Meer tips om de longen te versterken vind je hier:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s