Rode-bonenijs met kokosmelk - Glutenvrij en lactosevrij recept
adukibonen, dessert, verkoelende voeding

Rode-bonenijs met kokosmelk – Glutenvrij en lactosevrij recept

IJs van zoete rode adukibonen en kokosmelk kan je zelf maken, met of zonder ijsmachine. Je vertrekt van rode-bonenpasta. Die kan je kopen in de Chinese supermarkt of zelf maken met dit recept. Vervolgens maak je het ijs:

Ingrediënten
650 ml kokosmelk
130 g rietsuiker
4 eierdooiers
225 g rode-bonenpasta

Bereiding
Verwarm de kokosmelk en los de suiker erin op. Laat ze niet te warm worden, ze mag niet gaan koken. Doe de eierdooiers erbij en roer voortdurend. Als de melk de juiste temperatuur bereikt (ca. 85 °C) zal ze wat dikker worden. Hou ze een paar minuten op die temperatuur en blijf roeren. Neem de kom van het vuur en voeg de rode-bonenpasta erbij. Laat afkoelen en doe in de ijsmachine. Laat een halfuur draaien en plaats dan in de vriezer. Heb je geen ijsmachine, gebruik dan waterijsvormpjes om het ijs in te vriezen. Het ijs kan erg hard worden, afhankelijk van de kwaliteit van je ijsmachine en de temperatuur van je vriezer. Neem het ruim op voorhand uit zodat je het gemakkelijk kan scheppen.

Pin mij voor later:

Rode-bonenijs met kokosmelk - Glutenvrij en lactosevrij recept - Superpandafood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s