Deze mangomousse bevat al mijn favoriete ingrediënten en is ideaal voor de feestdagen. Superlekker en snel klaar. Het limoensap geeft er een frisse toets aan. De speculaas en chocoladesaus maken het extra feestelijk. Ik heb de speculaas van Schär gebruikt en de pure chocolade van Jacques. Beide zijn vegan, glutenvrij, lactosevrij en quasi sojavrij (enkel sojalecithine).

Voor de kokosmelk moet je even opletten. Niet elk merk stijft even goed op. Met kokosmelk van Aroy-D (in brik of blik – te koop in de Chinese supermarkt) of kokosroom heb je het beste resultaat. Als je kokosmelk van een ander merk gebruikt, plaats je het blik best eerst een nachtje in de koelkast. Daarna giet je het water af. Zo hou je enkel de kokosroom over.

Ingrediënten (4 porties)
1 goed rijpe mango (ca. 300 g vruchtvlees)
200 ml kokosmelk of kokosroom
30 g rietsuiker
1/2 limoen
50 g speculaas (Schär)
80 g pure chocolade
40 ml plantaardige melk
30 g poedersuiker

Voorbereiding
Plaats je blik kokosmelk een nachtje in de koelkast. Wanneer je aan de slag gaat, giet je 50 ml kokoswater af zodat je 200 ml overhoudt.

Bereiding
Breek de chocolade in stukjes en voeg er 40 ml plantaardige melk aan toe. Je kan bv. kokosmelk gebruiken of het kokoswater dat je afgegoten hebt. Plaats gedurende 30 seconden in de magnetron op het laagste vermogen. Roer goed. Voeg er 40 g gezeefde poedersuiker aan toe. Meng goed. Je moet een stroperige, dikke chocoladesaus krijgen. Verdeel ze over 4 glaasjes en plaats in de koelkast. Maal de speculaas fijn met een deegrol. Voor de mangomousse snij je de mango in stukjes en pureer je die samen met de kokosmelk en de suiker. Breng op smaak met limoensap. Verdeel over de glaasjes en werk af met fijngemalen speculaas. Laat nog 2 uur opstijven in de koelkast. Succes gegarandeerd!

Variaties
In plaats van chocolade kan je ook vruchtvlees van passievrucht of frambozencoulis gebruiken.

Een mocktail nodig voor de feestdagen? Deze valt beslist in de smaak:

Groene ijsthee met passievrucht en limoen - Mocktail - Superpandafood

Pin mij voor later:

Mangomousse met kokosmelk, speculoos en chocolade - Glutenvrij, lactosevrij en vegan recept


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s