Rode-bonenpasta zelf maken - Recept voor anko
adukibonen, dessert

Rode-bonenpasta maak je zo

Pasta van zoete rode adukibonen (anko) is een belangrijk ingrediënt in veel Japanse desserts. Je maakt hem gemakkelijk zelf met dit recept. Adukibonen zijn rijk aan proteïnen en antioxidanten. Dus, ook al voeg je suiker toe, je hebt nog altijd een superfood in je dessert!

Opmerking: ik geef hier de hoeveelheden die je nodig hebt voor mijn recept voor rode-bonenijs. Natuurlijk kan je gemakkelijk een heel pakje adukibonen ineens koken en de gare boontjes die je niet meteen gebruikt invriezen in kleine porties. Die gebruik je dan als vleesvervanger in gebakken rijst of in een van mijn andere desserts.

Ingrediënten
75 g droge adukibonen
75 g suiker
water

Voorbereiding
Spoel de adukibonen en laat ze een nachtje weken in 3x hun volume water. Ze verdubbelen daardoor in gewicht.

Bereiding
Kook de geweekte adukibonen in vers water gedurende 45 à 60 minuten, tot ze zacht zijn. Voor de rode-bonenpasta meng je 150 g rode bonen met wat kookvocht en 75 g suiker. Roer goed op een zacht vuurtje tot je een brokkelige pasta krijgt. Pureer met de staafmixer. Je zal nog steeds wat vliesjes van de bonen zien. Dat is perfect normaal en verandert niets aan de smaak. Toch liever zonder? Doe de pasta dan door een zeef.

Waar kan je adukibonen kopen? En waarom zijn ze zo goed voor je gezondheid? Dat lees je hier.

Een gedachte over “Rode-bonenpasta maak je zo”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s