Griesmeelpudding met kaneel en rozenwater - Helpt bij keelpijn - Glutenvrij en lactosevrij
dessert, kaneel, pudding, Recepten

Griesmeelpudding met kaneel en rozenwater – Helpt bij keelpijn – Glutenvrij en lactosevrij recept

Deze pudding met rijstgriesmeel, kaneel en rozenwater maak ik volgens het recept van een Iraanse vriend. Ideaal bij keelpijn, want kaneel is antibacterieel en ontsmet de keel. Als je de pudding warm eet, verzacht de pijn ook nog eens. Gebruik geen koemelk als je last hebt van slijmen, want koemelk kan de slijmproductie verergeren. Plantaardige melk heeft dat effect niet. Nog een natuurlijk middeltje tegen keelpijn: gorgelen met lauw zout water. Warme citroen (warm water met citroensap en wat suiker) doet ook deugd. Wat je zeker moet vermijden, is pikante en gefrituurde voeding, die is te ‘heet’ volgens de traditionele Chinese geneeskunde. Gember wordt soms aangeraden, maar is eigenlijk niet zo’n goed idee. Een pijnlijke keel is al ‘heet’, en gember is dat ook.

Ingrediënten
500 ml amandelmelk
40 g rijstgriesmeel
20 g rietsuiker
1/4 tl rozenwater
1/4 tl kaneel

Bereiding
Warm de amandelmelk op. Weeg de andere ingrediënten af. Je kan ze allemaal samen in een kommetje voegen. Wanneer de melk bijna kookt, voeg je de andere ingrediënten toe. Roer goed. Breng aan de kook, zet het vuur wat lager, blijf goed roeren terwijl de melk blijft pruttelen. Na ca. 5 minuten is de pudding ingedikt. Giet in kommetjes en laat het smaken!

PS: Hoewel er niet veel suiker in dit recept zit, kan deze pudding helpen bij sugar cravings. En daar zit vooral de kaneel voor iets tussen. Hier lees je er meer over:

PS: Vind je dit recept leuk? Deel het gerust!

Griesmeelpudding met kaneel en rozenwater - Helpt bij keelpijn - Glutenvrij en lactosevrij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s