Krachtige pho met rundvlees, shiitake en udonnoedels - recept
gember, hoofdgerecht, shiitake, soep

Krachtige pho met udon-noedels, rundvlees en shiitake

Recept voor een heerlijke Vietnamese maaltijdsoep met rundvlees en supergezonde shiitake. Voor de vegetarische versie laat je het rundvlees weg en gebruik je wat meer shiitake’s. Waarom shiitake’s zo gezond zijn, lees je hier. Ik heb gedroogde udon-noedels gebruikt, die hebben een lekker stevige structuur. Daarnaast zit er gember in, die je helpt om op te warmen. Waarom gember een superfood is, lees je hier. Deze pho is eenvoudig en snel te bereiden. Als je hem eenmaal geproefd hebt, denk je helemaal anders over instant-noedelsoepjes!

Ingrediënten (2 personen)
1 liter water
0,5 blokje groentebouillon
100 g rundvlees (optioneel)
90 g gedroogde udon-noedels
1 rode paprika
3 lente-uitjes
30 g gedroogde shiitake’s (of 150 g verse shiitake’s)
4 el sojasaus
1 tl Worcestershire-saus
1/2 tl geraspte gember
1/4 tl geraspte kurkuma (of poeder)
1/2 tl sesamolie
tabasco
wat verse koriander

Voorbereiding
Gedroogde shiitake’s moet je eerst een halfuur weken in heet water. Daarna spoel je ze nog even schoon, verwijder je de steeltjes en snij je ze in reepjes. Snij het rundvlees in blokjes en laat 15 minuten marineren in 1 el sojasaus. Als je verse shiitake’s gebruikt, maak je ze schoon en snij je de onderkant van de steeltjes eraf.

Bereiding
Bak het rundvlees in de pan. Snij de paprika in reepjes en snipper de lente-uitjes fijn. Kook de noedels volgens instructies op de verpakking in 1 liter water, samen met de groentebouillon. Laat de shiitake’s 10 minuten meekoken, de paprika en de lente-uitjes 5 minuten. Breng de soep op smaak met 3 el sojasaus, de Worcestershire-saus, geraspte gember, kurkuma, sesamolie en eventueel een paar druppels tabasco. Voeg het gebakken rundvlees toe. Decoreer met een handvol verse koriander. Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s