Wok met shiitake, varkensvlees, broccoli, tomaat, gember en rijst - recept
gember, hoofdgerecht, shiitake

Wok met shiitake, varkensvlees, broccoli, tomaat, gember en rijst

Recept voor een heerlijk wokgerecht met shiitake, varkensvlees, broccoli, tomaat, gember en rijst. Shiitake’s geven je immuunsysteem een boost en leveren extra vitamine D tijdens de donkere wintermaanden. Ze zijn een echt superfood. Wat ze nog allemaal doen, lees je hier. Broccoli bevat veel ijzer en vitamine C, volle rijst heeft dan weer vezels en mineralen en gember helpt je om op te warmen. Waar gember nog goed voor is, lees je hier.

Ingrediënten (2 personen)
1 kopje volle rijst
300 g broccoli
30 g gedroogde shiitake’s (of 150 g verse)
2 tomaten
100 g varkensvlees
3 el sojasaus
4 el oestersaus
1 ui
1 cm gember
maïzena

Voorbereiding
Rehydrateer de gedroogde shiitake’s door ze minstens een halfuur te laten weken in heet water. Was ze, verwijder de steeltjes en snij in reepjes. Als je verse shiitake’s gebruikt, spoel je ze even af en verwijder je enkel de onderkant van de steeltjes.

Bereiding
Kook de volle rijst volgens de instructies op de verpakking. Kook de broccoliroosjes gedurende 7 minuten, niet langer, anders gaat veel voedingswaarde verloren. Schil en versnipper de gember en de ui. Snij het varkensvlees en de tomaten in blokjes. Verhit wat olie in de wok. Voeg de ui en de gember toe. Wok het varkensvlees, voeg de shiitake’s en de tomaten toe. Gooi de broccoli erbij. Breng op smaak met sojasaus en oestersaus. Voeg eventueel een scheutje water toe. Bind de saus met maïzena. Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s