Witte asperges met shiitake's, broccoli en polenta in lactosevrije sojaroomsaus - Vegetarisch recept
hoofdgerecht, shiitake, vegetarisch

Asperges met shiitake, broccoli, polenta en sojaroomsaus – Vegetarisch

Verrassend vegetarisch recept met witte asperges, shiitake’s, broccoli en polenta, overgoten met een lactosevrije roomsaus. Heerlijke Vlaamse asperges smaakvol gecombineerd met een Aziatisch superfood. Shiitake’s verbeteren je weerstand verhogen je energieniveau. Bovendien zijn ze rijk aan proteïnen (13 g proteïnen per 100 g). ​Ideaal dus als vleesvervanger.

Ingrediënten (2 personen)
400 g asperges
300 g broccoli
30 g gedroogde shiitake’s (of 150 g verse)
75 g polenta
100 ml sojaroom
1 el citroensap
1 tl maïzena
nootmuskaat

Voorbereiding
Als je gedroogde shiitake’s gebruikt, week je ze eerst ongeveer een halfuur in heet water. Vervolgens spoel je ze nog even schoon, verwijder je de steeltjes en snij je ze in stukjes. Bij verse shiitake’s kan je de steeltjes wel laten zitten. Je maakt ze schoon en verwijdert de onderkant van de steeltjes.

Bereiding
Kook de polenta volgens de instructies op de verpakking. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Kook de broccoliroosjes gedurende 7 minuten. Schil de asperges, doe ze in een pot met koud water en breng aan de kook. Laat even pruttelen en haal de pot van het vuur. Laat de asperges 5 à 10 minuten staan tot ze naar de bodem zakken. Dan zijn ze gaar. Stoof de shiitake’s in een scheutje olie en water. Kruid met zout en flink wat zwarte peper. Wanneer ze gaar zijn, voeg je de sojaroom toe. Breng aan de kook en voeg citroensap en nootmuskaat toe. Dik de saus in met maïzena. Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s