TCM-voetmassage versterkt nierenergie en vermindert spanning en stress
Tips

TCM-voetmassage versterkt nierenergie en vermindert spanning en stress

Masseer je voeten om je nierenergie te verbeteren. Als je nierenergie zwak is, zit je veel in je hoofd. Je piekert, hebt angst of stress. Vaak leidt dat tot hoofdpijn en spanning in de nek. De beste manier om die spanning weg te nemen, is via de voeten. Je moet “aarden” om jezelf uit je hoofd te halen. Door volledig op je voeten te focussen tijdens de massage, kom je tot rust en daalt je cortisolniveau. Volgens de Traditionele Chinese geneeskunde begint een goede gezondheid in de voeten. Je kan alle organen stimuleren via de acupressuurpunten van de voeten. Masseer dus je volledige voet:

  • Enkels: plaats je handen aan beide zijden van het enkelgewricht en wrijf je enkels warm (bevordert voor de nierenergie).
  • Bal van de voet: masseer met je duim of maak een vuist en gebruik je knokkels (goed voor de longen en dus je weerstand).
  • Hiel: masseer niet alleen de onderkant, maar ook de bovenkant tot aan de enkel (goed voor het bekken).
  • Tenen: masseer je tenen één voor één. Masseer zeker de basis van de dikke teen, want die is verbonden met je nek. Geef twee korte rukjes aan elke teen.
  • Bovenkant: wrijf tussen de pezen op de bovenkant van de voet.
  • Masseer je andere voet op dezelfde manier.

Een voetmassage is het ideale ritueel voor het slapengaan. Het stimuleert de nierenergie, die je nodig hebt om in te slapen en door te slapen. Masseer ook de voeten van je jonge kinderen. Elke dag opnieuw doen ze zo veel indrukken op. Een voetmassage helpt hen om die te verwerken en hun hoofd leeg te maken voor het slapengaan.

Ben je kietelachtig? Oefen voldoende druk uit en adem goed in en uit om te ontspannen. Je kan de massage eventueel ook doen met sokken aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s