Cake met zwarte bessen - glutenvrij en lactosevrij recept - Superpandafood
cake, dessert, vegetarisch

Cake met zwarte bessen – Glutenvrij en lactosevrij recept

Deze zwartebessencake is glutenvrij en lactosevrij. Hij wordt gemaakt met gemalen amandelen in plaats van bloem. Zwarte bessen zijn een fantastisch superfood van eigen bodem. Ze zitten boordevol vitamines en mineralen en bevatten nog meer antioxidanten dan bijvoorbeeld gojibessen of blauwe bessen. Als je een zwartebessenstruik in de tuin hebt staan, let dan op dat je de bessen niet te vroeg plukt, anders zijn ze erg zuur. Als ze een diepzwarte kleur hebben, zijn ze op hun best. Echt zoet worden ze helaas niet, daarom verwerk ik ze het liefst in een cake.

Ingrediënten
200 ml zonnebloemolie
200 g gemalen amandelen
200 g zwarte bessen
180 g suiker
3 eieren
1 zakje vanillesuiker

Bereiding
Mix de olie, suiker en de eieren. Voeg er de gemalen amandelen aan toe. Meng goed. Roer er de zwarte bessen door. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. Garneer met dadelstroop of bloemsuiker.

Pinnen op Pinterest:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s