Kip met warmoes en rode biet op Chinese wijze - Fusion cooking recept - Glutenvrij en lactosevrij
gember, hoofdgerecht, Recepten, Sesamzaad

Kip met warmoes en rode biet op Chinese wijze – Glutenvrij en lactosevrij recept

Kip, warmoes (snijbiet), rode biet en komkommer zijn erg lekker met sojasaus, gember, koriander en sesamzaad. Fusion cooking met vergeten groenten dus. En het resultaat mag er zijn, want de smaken passen verrassend goed samen! Als je glutenvrije sojasaus gebruikt, is dit recept glutenvrij en lactosevrij.

Ingrediënten (2 personen)
250 g kip
250 g warmoes
250 g rode biet
100 g komkommer
1 kopje rijst
2 el sojasaus
1/2 tl geraspte gember
1 tl sesamzaad
korianderblaadjes

Bereiding
Snij de kip in stukjes en bak ze in een beetje olie. Kook de rijst in 2 kopjes water. Snij de warmoes in reepjes en kook in ruim water. Om de aardesmaak van rode biet zo goed mogelijk kwijt te raken, moet je ze ironisch genoeg koken met schil en al. Als de rode biet gaar is, laat je ze wat afkoelen, pel je de schil eraf (dat gaat dan heel gemakkelijk) en snij je ze in stukjes. De komkommer stoof je gaar met wat water en olie. Voeg de groentjes bij de kip. Roerbak nog even terwijl je de sojasaus en de gember toevoegt. Decoreer met wat sesamzaad en korianderblaadjes. Smakelijk!

Pin mij op Pinterest:

Kip met warmoes en rode biet op Chinese wijze - Fusion cooking recept - Glutenvrij en lactosevrij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s