Met dit recept voor ijsthee met gojibessen en limoen maak je je eigen Ice Tea Green, maar dan in een gezondere versie met een Aziatische twist! Deze heerlijk verfrissende groene ijsthee zit boordevol antioxidanten en vitamines. Ideaal als het prachtig weer is en jij zit te snotteren met een verkoudheid … Ik heb kukicha gebruikt. Dit is een Japanse groene thee van takjes en twijgjes met een rijk aroma. Je kan ook zakjes groene thee gebruiken, maar dan neem je best 3 zakjes en laat je de thee de hele nacht trekken. Deze groene thee heb ik gecombineerd met gojibessen en citrusvruchten. Net als de citrusvruchten zijn gojibessen rijk aan vitamine C, maar ze bevatten ook veel ijzer en bètacaroteen. Ze zijn ontstekingsremmend en ondersteunen het immuunsysteem. En ze zijn nog lekker ook!

Ingrediënten
1,5 l water
80 g rietsuiker
20 g gojibessen
1,5 tl kukicha
2 limoenen
1 citroen

Bereiding
Kook het water in de waterkoker. Giet het in een kom met de andere ingrediënten. Laat ongeveer 1 uur staan en zeef de thee vervolgens. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast. Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s