eenvoudig amandelmelk maken met witte amandelpasta
Superfoods

Simpele amandelmelk van amandelpasta

Amandelmelk maak je supersnel zelf met amandelpasta. Je hebt enkel water, een potje amandelpasta en een staafmixer nodig. Ik voeg ook nog wat rietsuiker en olie toe. Even mixen en klaar! Witte amandelpasta bevat geen velletjes of residu. Je hoeft de melk dus niet te zeven. Als je amandelmelk maakt van amandelpoeder heb je wel residu.

Waar kan je witte amandelpasta kopen? Je vindt hem in de biowinkel, bij Jumbo, bij Delhaize of online. Amandelpasta is niet goedkoop, maar je hebt niet veel nodig. Je spaart sowieso geld uit door je melk zelf te maken. Zeker als je de prijs van biologische amandelpasta vergelijkt met de prijs van biologische plantaardige melk.

Om de amandelmelk zoeter te maken, gebruik ik een beetje rietsuiker. Je kan natuurlijk ook een andere zoetstof gebruiken, zoals honing, stevia, kokosbloesemsuiker, …

Op de amandelpasta staat vaak een laagje olie. Roer even in de pot om de olie met de pasta te vermengen.

Omdat we wel wat gezonde vetten kunnen gebruiken, voeg ik nog wat extra olie toe. Ik gebruik kokosolie voor een lekkere kokostoets. Maar je kan ook zonnebloemolie, koolzaadolie of “vloeibare plantaardige boter” gebruiken.

Je kan de amandelmelk een paar dagen bewaren in een afgesloten fles in de koelkast. Bewaar ze even lang als je het water zou bewaren waarmee je de melk gemaakt hebt.

Simpele amandelmelk van amandelpasta

  • Opdieningen: 2
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 400 ml water
  • 2 tl witte amandelpasta (= 16 g)
  • 1 tl rietsuiker (= 5 g)
  • 1/4 tl kokosolie

Bereiding

  1. Voeg alle ingrediënten samen in een mengbeker.
  2. Mix met de staafmixer (of in de blender) tot er schuim op de melk verschijnt.

Plaats een reactie