Glutenvrije en lactosevrije cake met paarse zoete aardappel en boekweit - recept
dessert, kaneel, paarse zoete aardappel, Recepten, vegetarisch

Glutenvrije cake met paarse zoete aardappel en boekweit

Ik heb lang gebroed op dit recept voor een cake met paarse zoete aardappel zonder gluten, zonder suiker en zonder koemelk, maar het resultaat mag er zijn! Dit recept bevat ook geen bloem. In plaats daarvan gebruik ik gepureerde boekweit, een gezond oud graan. In plaats van suiker gebruik ik dadels. Paarse zoete aardappels zijn een fantastisch Aziatisch superfood. Ze zijn een van de redenen waarom de levensverwachting in Okinawa uitzonderlijk hoog is. Ze bevatten hetzelfde pigment dat blauwe bessen, rode kool, paarse wortelen, paarse bloemkool en kersen hun paarse kleur geeft. Dit pigment is heel erg gezond. Wat het precies doet, lees je hier. Je vindt paarse zoete aardappelen in de Aziatische supermarkt of online. Je kan echter ook andere zoete aardappels gebruiken met dit recept.

Ingrediënten
200 g paarse zoete aardappel
40 g boekweit
80 ml olie
3 eieren
50 g dadels
1/2 tl natriumbicarbonaat
1/2 tl kaneel

Bereiding
Schil de paarse zoete aardappelen, snij ze in stukjes en kook ze gaar (ca. 7 minuten). Kook de boekweit gaar in 80 ml. water. 5 minuten voordat de boekweit gaar is, voeg je er de fijngehakte dadels aan toe. Giet de zoete aardappelen af, voeg de boekweit met dadels erbij, doe de olie erbij en pureer. Laat wat afkoelen. Voeg de eieren, natriumbicarbonaat en kaneel toe. Meng goed. Giet in een cakevorm of in cupcakevormpjes. Bak de cake gedurende 40 minuten (cupcakes 20 minuten) in een voorverwarmde oven op 200 °C. Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s